Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Lūdzu iesakiet kaut ko...
Mūsu valsts ekonomiskās situācijas rezultātā manas plānotās kāzas arī ir cietušas. Jādomā kā taupīt naudu. Ir noīrēta viesu māja, un pirmā iemaksa jau veikta, bet secinu, ka finansiāli laikam nevarēšu visus viesus paēdināt un izguldīt...(plānotais viesu skaits 40, tur tikai ģimene un tuvākie draugi), tāpēc man tagad jāizdomā, kā šo situāciju vērstu par labu, lai tomēr būtu kādi svētki....baznīca paliek nemainīgi, tur viss kārtībā, bet ko pēc tam....var taisīt pikniku brīvā dabā, bet ja laika apstākļi slikti?! Varbūt Jums kādai ir kāda ģeniāla ideja, kā varētu ar minimāliem līdzekļiem sarīkot jauku pasākumu....
Mums nebūs greznas kāzas, bet savi 3500 - 5000 tur aizies. Pilnīgi par neko, būtībā ;(
Vienu variantu es ieteicu :) Un tiešām liekas, ka ar 500LVL tur jāpietiek. (ja neskaita tērpus)
protams,ka nenozheloju!:)
bet tada jau bija musu doma togad-nevarejam lielas kazas.aigajam klusi,klusi-nevienam neteigdami:)
tapec silti iesaku-apdoma,lai pec tam janozhelo.jo otreiz jau baltu kleitu nevilksi:)ta vismaz vajadzetu but.
es laikam te vienīgā tāda, kurai mūziķi un izdarības neliekas tas svarīgākais tajā dienā... par fotogrāfu - jā, par to piekrītu, jo foto tomēr ir atmiņa uz visu mūžu... bet pārējais - sapņu kāzas var būt dažādas, jo ne jau visām meitenēm sapņu kāzas ir standarta kāzas ar mūziķiem, tiltiem, atrakcijām, mičošanu utt.
Traki. Mums arī ar finansēm tagad 'jautri' iet, bet kā jau te iepriekš minēja - dzīvās mūzikas nebūs - pilns kompītis ar dziesmām, tad nu tās arī ies pa riņķi un patiesībā tā pat labāk. Ar muzikantiem vnm jāņem vērā cilvēciskais faktors...slikts garastāvoklis, alkohols vai vēl kas - ar mp3 - viss vnm kārtībā :) Un pa velti. Tagad cītīgi meklēju mūziku fonam, atrakcijām, dejām utt. Fotogrāfs arī salīdzinoši pa lēto un uz dažām stundām. Jauns puisis, bet talantīgs. Ar labu aparatūru. Tā kā neesam mēs 'fotomāni', kuri satraucas par šķību horizontu vai vēl nez ko, tad būs ok :)
Patiesībā ir daudz lietas uz kurām var ieekonomēt. Sākumā tik liekas, ka to jau nu 100% vajag, bet kad tā padomā...visu ko var atmest. Un šķiet, ka vasarā ir vēl vieglāk - tiešām uztaisa piknika variantu kaut pļavas vidū...
apziniet, cik daudz naudiņas varēsiet tam atvēlēt un apsveriet idejas, ko te meitenes piedāvāja ;) noteikti atradīsiet labu variantu! lai jums izdodas uztaisīt mīļas kāzas, kā Tu pati saki! :)
neesi vieniga:)
Vel bija variants par to ka viss sākas baznīcā, pēc baznīcas visādi tilti uttt, un tie visi kas grib braukt līdz tie brauc, ka snevēlas tad tie ma mājām..un pec tam pēc tām visām atrakcijām mēs tad ar vedējiem un vecākiem braucam uz to viesu māju, jo man negribētos to iemakāto naudiņu zaudēt....
bet vel ir jautājums par to, ja mēs vieus mājā pateiksim, ka ņemsim tikia numuriņus, vai viņi mums neatteiks pavisam, un dos priekšroku mūsu datumā tiem kas ņems visu kompleksu....Šī lieta man vel jānoskaidro...
Jo kāzu naktī gulēt savā māja, man negribētos, gribas jau mazliet ko romantiskāku...bet Jelgavā nekādas normālas viesnīcas tuvumā nav....
Pikniks der tad, ja ir labs laiks....bet ja nē...nepieciešams rezerves variants...
ssaauull_iittee - Neesi ;)
Man jau liekas, ka mičošana (ja nav īpaši pasūtītā) un tilti nemaksā jaunajam pārim neko. Un vai tad to vispār organizēr jaunais pāris, ne viesi??? Šito lūk es nezinu, jo tas mums tiek izlaists, ja nu vienīgi tā ir viesu/vedēju iniciatīva. Kaut gan, ja vedēji tad vedēji to finansē par jaunā pāra atvēlētajiem līdzekļiem.. nu nezinu tik smalki.
Lielākās izmaksas ir viesu nams, ēdināšana, dzirdīšana, fotogrāfs, mūziķi nu un tērpi. Un ja ir vēlme - īrētais auto.
nja, problēma ir ēdināšana....
jā, ēdināšana ir tā dārgākā, vismaz mums... bet ja Tu apsver iespēju par pikniku vai kaut ko līdzīgu, tad domāju, ka zviedru galds ir laba ideja :) vai arī ja runa ir par to viesu namu - viņi piedāvā savu ēdināšanu? nav iespēja no citurienes ņemt? zinu, ka Talsos ir lētāki ēdinātāji... kaut gan no Talsiem līdz Engurei tomēr ir gabaliņš :(
piedāvā, mēs jau it kā domājām ņemt no viņiem...jo vislabākais ir tad, ja ēdienu taisa tajā vietā kur svin.....domāju ka kādi 16ls no cilvēka būs....ceru ka ne vairāk...pirms kādiem 4 mēnešiem viņi teica ka viņiem ir 13ls, nu es vienkārši parēķinu ka tagad varētu būt kādi 16ls
Nevajadzētu gan būt dārgāk, jo pārtikas cenas taču krīt...
protams, vislabāk jau ir, ja viss ir uz vietas... mums viesu nams Talsu rajonā arī rudenī teica, ka par ēdināšanu būs 13-15 Ls, tagad jau cena 17 Ls :(
cenas krīt, bet PVN jau tomēr palielinājās un līdz ar to diemžēl daudzviet cenas kāpj :( vienīgā cerība, ka līdz vasarai cenas varbūt mazliet atkal nokritīsies, jo cilvēki jau nespēs maksāt, ņemot vērā pašreizējo situāciju ar bezdarbu utt.
Sveika...pārskrēju diskusijām cauri un vēlos izteikt savas domas, ierosinājumus.
Ja ko esmu pārpratusi, neņem ļaunā.
Tātad ceremonija notiks baznīcā - Rīgā? Svinības paredzētas Jelgavā?
Tad nu tā... pēc baznīcas paredzi (ja tas ir iespējams) ar viesiem saskandināt pa šampanieša glāzei - tas būs vissaviļņotākais un kopīgākais mirklis pēc ceremonijas kad būsiet pilnīgi visi.
Pēc tam - pa tiltiem (ko iepriekš saskaņojiet un sadomājeit ar vedējiem) un ļaujiet, lai viesi brauc līdzi, padomājiet kā viņi var iesaistities Jūsu uzdevumos (to jau ar vedējiem jāpadomā)
Pēc tiltiem vajadzētu vietu, kur visi nobāzējas un ietur vakariņas un šampanietis, lustes un dejas, atrakscijas un spēles - at amatiem un sargiem, visu kā nākas. Par vietu...esmu bijusi kāzās kas notiek virs klajas debess, galvenais lai nelīst, tas ka vēsāks paliek tapēc ir domātas jaiņas vai ātras dejas. Par galdies...tas variants par zviedru - man patīk, bet var arī pieticīgāk - varbūt kāda privāta saimniece, pavāre ir zināma, kas varētu pa lētākām naudiņāmsataisīt skaistus galdus. Mičošanu turpat - zaļumos un kad esat saguruši - mūkat prom ar vedējiem un vecākiem uz vietiņu, pa ko jau esat nomaksājuši - būs romantiski un mīļi, intīmi un atšķirīgi.
Par viesiem - ir varianti - vai nu viss, pietiek ballēties (kas noteikti ir jāzin jau iepriekš), telts vietas turpat zaļumos (ja var) vai ...
Otrā diena - pēc vēlmēm...laiski pamosties un ar pašiem tuvajiem ieturēt brokastis vai ātri aš traukties pie pārējiem. Uh...kā man sanāca uzburt Jūsu dienu... Patika? :) Novēlu veiksmi, nepadošanos un izturību...
Manas kāzas pavisam drīz un mēs izdomājām pavisam vienkārši,pēc laulībām būsim kopā ar saviem viesiem aptuveni 3-4 stundas, pēc tam kopā ar vedējiem braucam uz viesnīcu pavadīt vakaru četratā.Uzskatām, ka tā ir mūsu kāzu diena un nevēlamies lai viesi mūsu dēļ daudz tērējas un arī mēs lieki negribam, kopā ar mīļajiem būsim,neviens netiks pastumts malā. Īpaši šajos apstākļos, kad visapkārt jūk pat pasaule.
Mēs esam aprēķinājuši, ka kāzas izmaksās aptuveni 3000 ls. Būs 80 viesi, svinības notiks 2 dienas mana drauga mājās, graudu šķunī. Tur jau ir notikušas divas drauga brāļu kāzas un viss bija lieliski, izgreznots ar lauku puķēm un uzposts, ka rīdzinieki jautāja kas tas par viesu namu.
Tā ka maksa par viesu namu atkrīt, tāpat arī maksa par daudziem produktiem, jo ir sava saimniecība.Manuprāt, tas arī izmaksā visvairāk, muzikants arī vietējais daudz neprasa, un ir draugs, kas profesionāli fotografē un filmē.
Mums būs īstas latgaliešu kāzas. :)
Aizrakstīju privāti:)
Vēl viens jauks risinājums ir pabūt ar viesiem pēc baznīcas pāris stundas, izspēlēt kādas pāris kāzu atrakscijas un tad divatā doties pāri jūrai ar prāmi vai arī uz kādu jauku viesnīciņu kaimiņzemē. Domāju, ka tas Jums abiem būs ļoti aizraujošs un īpašs piedzīvojums. Pati biju tādās kāzās, mēs - kāzu viesi patiešām sirsnīgi pavadījām jaunlaulātos un paši sametāmies viesu namam un kopīgi nosvinējām :) Pēc tam var uztaisīt atkāzas ar pikniku, bildēm un savu pirmā ceļojuma kā precētam pārim iespaidiem ;)