Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Cik jus maksajat kazu vaditajam/animatoram?
Vai varat, ludzu, padalities informacijaa, cik jus maksajat savam kazu vaditajam par vakaru?
Mums it kaa jau ir vakara vaditaja, bet sodien vina nosauca summmu - 300Ls par vienu dienu + atributika - un tas jau ir par 100Ls vairak nekaa runajam martaa. Tagad nevaru saprast, vai maksat (jo vina ir loti jautra, ar gitaru rokas) vai steidzami mekleet ko citu?
Tapec jautaju, cik daudz jus esat gatavas maksat? krize, krize, bet cenas..
Ak jaa, gribeju vel piebilst, ka tas vards anomators laikam vairak lietots svesvalodas, animator. Un tad pamazam latviskots par animatoru - izklaidetaju :) Bet butu interesanti kazas vaditajs, kas zimee multenes! :D
Smiekliigi:D
Pamatā lielākā daļa vakara vadītāji prasa ~300 Ls tur vai šur... Mēs meklējot atradām satriecoši atraktīvu un jautru vakara vadītāju par 200 Ls. :) Un tādu summu viņam ne mirkli nav žēl maksāt! :)
P.S. Būs ar mums kopā no ceremonijas 16.00 līdz projām braukšanai nākamajā dienā 14.00.
Mums būs ļoti forša kāzu vadītāja pa 150 Ls+ izdevumi balviņām un tādām lietām. Turklāt ļoti atraktīva un var redzēt, ka mums ir individuāla pieeja, nevis viens scenārijs visām kāzām kā nereti ir redzēts. Es neuzskatu, ka ir vērts maksāt 300 Ls tikai par darbu viesu namā. Tas pat nesanāks 10 h. Kad meklēju vadītāju, tad par daudzām informāciju noskaidroju. Un privātās atsauksmes no cilvēkiem, kuriem kāzas vadīja šie dārgārie vadītāji (300-500 Ls) nemaz nebija tik spīdošas. Tā kā tomēr ne jau tā summa nosaka kvalitāti.
Lai varētu spriest dārgi vai lēti, tad jau jāpastāsta visu, kas ir plānots, uz cik cilvēkiem, ko vēlaties, uz cik ilgu laiku, utt, no A - Z - tas ir pirmais. Otrais - ir uzņemties un pašām kādreiz noorganizēt, saplānot un realizēt (novadīt) pasākuma vadīšanu no A-Z, jo īpaši kāzas.
Krīze nemaina itin neko pasākuma vadītāja pienākumu pildīšanā, ja nu tikai tieši otrādi - viss ir sadārdzinājies un nav tiesa, ka runā "viss paliel lētāk". Arī vadītājiem, vedējiem, jaunajiem pāriem utt viss sadārdzinās.
Treškārt un tas ir svarīgākais moments - vadītājam ir jāiekļaujas iepriekš atrunātajā summā, ja tikai jaunie nav papildus izteikuši kādas jaunas vēlmes, kas varētu līdz ar to radīt papildus izdevumus. Domāju, ka NAV zolīdi tagad pacelt cenu augstāku, nekā bija noslēgta jebkāda veida vienošanās reizē toreiz martā. Mutiska vienošanās arī ir - vienošanās.
Ups.... cik maza pasaulīte. Lai mums visiem veicas īstajā laikā atrast un satikt īstos cilvēkus, kad viss ir unisonā!
Ašaks?
...noup... :)
Piekritu, ka pec cenas vien ir gruti spriest, dargi vai leti.
Bet nu man tagad apmeram skaidrs, ka 300 ls leti nav... bet tada tendence kopumaa pastav. Mums gan sanak uz 10h, jo vina mums pievienojas pec Baznicas. Ja vaditu tikai vakaru viesu namaa tad butu 250 Ls. Savukart divas dienas butu 400Ls.
saulux5, kas tad jums ir?? kurs ir tas forsais? :))
Tieši tā ,pakalpojuma cenam ir jākrītas,jo lielākajai daļai jau algas samazina-skolotājiem,mediķiem,ierēdņiem utt.līdz ar to ,arī muzikantiem,fotogrāfiem,vadītājiem-automātiski arī šiem profesijas pārstāvjiem alga kļūst mazāka,jo maksātspēja ir sanazinājusies :) Jāskatās jau ir kāda reālā situācija valstī :(
10Ls stundā ir daudz!
10ls stundā ir ok, ja tā labi padomā.
Cilvēks strādā lielākoties tikai brīvdienās - 6dienā.
Un vakara vadītājs ir vajadzīgs reāli ap kādiem 8 vakarā viesu namā. Līdz viesu namam pieturas punktus var izdomāt arī vedēji.
Un tad jau jautājums, vai jums līdz 8 rītā tas vakara vadītājs maz vajadzīgs?
Nu tā jau itkā ir!
Mums ar v vadītājs tikai viesu namā darbosies,bet pa dienu vedēji ņemsies :)
Stundas samazinās un arī mazāk jāmaksā vakara vadītājam:))
Meitenes, saprotiet to, ka vadītājs nesāk savu darbu kā jūs rakstat - ap 20. Vadītājs savu darbu uzsāk jau vairākus mēnešus pirms kāzām un kāzu dienā sāk savu darbu daudz ātrāk pirms visi ierodas viesu namā. Cilvēks, kurš ir kaut vienas kāzas vadījis kā vedējmāte, kura cītīgi un ilgi gatavojas šim pasākumam, tā noteikti nediskutēs. Nekas nenotiek uz bum uz līdzenas vietas tepat un tūlīt. Kā arī vadītājam nekas nekrīt no gaisa, bet, kā zināms tikai ar muti, bez visādiem sīkumiem novadīt kāzas, nu nav katras sapnis. Lai kāzas būtu smuks un interesants pasākums, tajā visā darbā ir daudz kas jāiegulda - ne tikai līdzekļi, bet arī negulētās naktis, izdoma utt utjp. Kāzas NAV tas pasākums, kuras var novadīt bez nekā. Bez atalgojuma ir arī jāpēr dažādi sīkumi un vadītājiem nekur atlaides nepienākas, mēs visas esam vienādas, tāpēc atcerieties, ka visā darbā tiek ieguldīti arī līdzekļi.Ja jāvada kāzas, kurās viesu skaits ir 50 un vairāk, es domāju, ka 300 ls ir ļoti mērena cena. Kaut gan neņemos spriest no tā sīkumiņa, kas te tika pateikts. Vadītājiem un jaunajiem pāriem ir viss sīki jāatrunā un par daudz ko jāvienojas, lai ne novienas puses nav rūgtuma sajūtas.
Visām veiksmi un izdošanos. Man personīgi ļoti patīk lasīt jaukus un sirsnīgus stāstus, kurām bijušas smukas un jautras kāzas!
Es nevienu darbu nemēģinu padarīt mazāk vertīgu, katrs jau nosaka pats savu cenu.
Kāzas nesākas vienu dienu pirms, bet it īpaši, ja kāzas ir vadītas jau vairākas reizes, tas vairs neprasa mēnešus un nevar salīdzināt ar vedēju pienākumiem. It īpaši tie, kas iet par vedējiem pirmo reizi. Viss ir jauns un viss ir jāmeklē. Profesionāļiem viss ir atstrādāts un ir tikai jāpielāgojās konkrētajai situācijai.
Piekritu Beatriss, ka profesionaliem jau viss ir iestradats un nav gan taa, ka visu sak no nulles un taa kaa mees nezinosas ligavinas menesiem pavadam pie datora, lai saprastu, kas vispar kazas jadara.. :)
vel viena butiska piebilde. Tie ir 30Ls/h, ko mums prasa!!!
Es pilnigi piekritu, ka 10Ls butu ok. Par desmit stundam tas butu 100Ls. Bet sanak tris reizes vairak. Neredzu, ka vakara vaditaja butu gatava piemeroties pasreizejai situacijai, kad cilvekiem ir maz naudinas. Es jau ari gribu riktigi pelnit, bet tapec jau neplesisu citam adu nost, ja nav tas istais mirklis. Kad vareja uzvarities, tad visi to darija. Tagad varbut varetu tomer sakt piebremzet? visi?
Nu 300,-Ls par vakara vadīšanu ir ļoti trekni,pārāk.Vakara vadītājs nevada pasākumu nepārtraukti 10 st.no vietas. Un nevajag stāstīt par kaut kādu gatavošanos vairāku mēnešu garumā.Pārsvarā meitenes pašas visu sapērk un sagādā.Vadītāja pienākums ir tikai visu perfekti salikt kopā.Nevajag izmantot šo jauno meiteņu uzticēšanos un nezināšanu.
Viedoklis no vakara vadītājas, kas šo darbību ir drusku piebremzējusi.
Lai taptu oriģināls kāzu scenārijs - tas ir intenesīvs darbs diendienā vismaz divu nedēļu garumā. Ja strādā šādi un no sirds, tad vairāk par 2 kāzām mēnesī sagatavot un novadīt nevar.
Tagad par reālo situāciju - kad sāku vadīt kāzas, man viena profesionāla vadītāja sacīja, lai beidzu ņemties - vajag izstrādāt 2 - 3 scenārijus un tos pielāgot situācijai. Neesot jau jāsaka, ka dažreiz scenārijā ir laiks tikai jauno vārdus apmainīt, jo kāzas jāvada gan piektdienas, gan sestdienas vakarā. Izdariet secinājumus.
300 Ls ir drusku pa maz, ja top tikai JUMS un vienīgi JUMS oriģināli gatavots pasākums. 300 Ls ir ļoti pa daudz, ja jau gatavā scenārijā tiek nomainīti vārdi, vieta un daži sīkumi. ;)
Nu man galīgi nav jāsaka ko nozīmē tikai Jums,man katra kleita ir tikai vienā eksemplārā un tikai vienai līgavai un kāzu dienā, ja līgavai nebūs skaista tikai viņai veidota,viņas izsapņotā kleita,tad nekad neviens vakara vadītājs,fotogrāfs utt.viņas omu neuzlabos.Bet cenām jābūt samērīgām,un diemžēl no vakara vadītājiem zinu TIKAI VIENU,kura ir oriģināla,bet arī viņa šādu summu neprasa,un viņas grafiks ir pierakstīts pusgadu uz priekšu.Un meitenēm,kuras vēlas oriģinālas kāzas un izdarības noteikti iesaku Kultūras vai Mākslas akadēmijas pēdējo kursu studentus,jautri,interesanti,atraktīvi un kā nekur citur.Un par 3x zemāku resp.normālu summu.Lai Jums veicas:)
Atbildēju privāti! :)