FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzas Zemgalē

Kāzas Jelgavā 2014

m
mandya 07.04.14. 10:30 | Kāzu datums: 09.08.2014

Sveikas visas līgaviņas! Īpaši gribēju uzrunāt tās, kuras ir no Zemgales vai īpaši - Jelgavas.
Man kāzas paredzētas augustā (ceremonija un dažas atrakcijas - Jelgavā, bet viesu nams - Tērvetē) un esam jau sen sākuši gatavoties, taču joprojām ir daudz neatrisinātu lietu. Būtu priecīga ja kāda Jelgavas līgaviņa varētu padalīties ar info par savu kāzu plānošanu un kā sokas šis process.

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
L
Laasha 07.04.14. 11:50 | Kāzu datums: 16.08.2014

Sveika! Es arī esmu Jelgavniece,..kāzas svinēsim Iecavā, bet Jelgavā arī šis tas notiks.
Kas tieši interesē? Mani padarītie darbiņi gan nav daudz saistīti ar pašu Jelgavu, bet ganjau kko varu palīdzēt ;)

k
kristine_z 07.04.14. 16:59

sveikas! arī es esmu līgaviņa no Jelgavas! ;) labprāt pievienotos šai diskusijai, jo arī man šis tas vēl nav skaidrs;)
Ceremonija mums būs baznīcā, svinēsim Upenieku muižā! Fotogrāfs ir no Dobeles, muziķi no Jelgavas ( ar saksafonu) -tas ko ļoti gribējām ! Un vel daudz kas cits jau ir noorganizēts!
Mums kāzas būs augustā !!!

Kā Jums veicās ar organizatoriskajiem darbiem?

JulijaM 07.04.14. 17:49 | Kāzu datums: 18.07.2014

Es arii esmu liigavinja kas svin kaazas jelgavaa bet ne no jelgavas pati esmu :))
Mums buus divas ceremonijas ... Pie viesu nama vinja buus vairaak taada sirsniigaaka un vairaak prieksh taa lai visus savakt viesu namaa :))
Sviniibas buus arii Upenieku muizaaa:)) fotograafs no rigas labs draugs ugis naglinsh, video aleksejs kelmans :))
Kristine z.... Kaa tev veicaas ar dekoreeshanu un ko esi ieplanojusi tur dariit ?

m
mandya 07.04.14. 21:19 | Kāzu datums: 09.08.2014

Man pašai šobrīd visaktuālāk make up meistars un frizieris Jelgavā - domāju par Donna Bella - varbūt kādai atsauksmes? Esmu tur frizējusies, bet ne maku up taisījusi

Bet kopumā izveidoju šo tēmu lai l;igaviņas no Jelgavas puses var padalīties ar saviem pakalpojumu sniedzējiem, kā arī ar kāzu plānošanā padarīto.

Mums kāzas būs Trīsvienības baznīcā, pēc tam svinības Tērvetē.
Sarunāti arī mūziķi (no Jelgavas);
Kāzu kūka mums būs no Daces Ozolniekos (atradu ļoti daudz pozitīvu atsauksmju par viņu + cep no max dabīgām izejvielām (ar Silvu sanāca vienā cenā, bet ar bagātīgāku dekoru, jo Silvā kaut gan izvēlējos mazu dekoru par to sarēķināja tik pat lielu cenu kā par kūku) + viņi vēl ne no tik dabīgām izejvielām taisa;

Šobrīd vēl domāju par to, kur labāk uzkodas viesiem pēc ceremonijas iegādāties - gribās labāk sāļās.

Vai kādai kāzas ieplānotas arī 9. augustā?

JulijaM 07.04.14. 22:41 | Kāzu datums: 18.07.2014

Tev liekas ka kazas riikojot jelgavaa es pakalpojumus njemshu no latgales :D laikam tas bij manaa darzinjaa teikts :D ka tikai iedziivitaaji jelgavaa var te komenteet ... :D
Lai jauka plaanoshana ...

m
mandya 08.04.14. 12:35 | Kāzu datums: 09.08.2014

Nu nebūt tā nedomāju. Par "Jelgavas puses līgaviņām" skaitu, protams, arī tās, kas ne tikai Jelgavā dzīvo, bet arī Jelgavā vai tuvākajā apkārtnē plāno ceremoniju un/vai kāzu svinības, jo galvenais jau ir tas, ka vieglāk padalīties ar pakalpojumu sniedzējiem savā starpā ja vienā tēmā var apkopoties līgavas, kas kāzas plāno vienā reģionā. Jo es, piemēram, nevēlētos, lai kāzu rītā vēl jābraukā, piemēram, pēc nomājamajiem traukiem uz Rīgu, tāpēc labāk maksimāli daudz pakalpojumu sniedzējusi izvēlētos no Jelgavas apkārtnes. Tā kā tiešām šoreiz ne par ko aizsvilies!

m
mandya 08.04.14. 12:44 | Kāzu datums: 09.08.2014

Un starp citu - par cik naudiņām sanāk algot video operatoru? Uz cik ilgu laiku tas ir?

k
kristine_z 08.04.14. 16:56

JulijM:
Ir skaidrs par dekurācijām iekšpusē-būs puķu kompozīcijas garajās vāzēs uz viesu galdiem, savukārt uz mūsēja-kompozicija uz galda, deju telpā- pie grieztiem hēlija baloni.
Ir vēl dažas idejas par ārpusi,bet tas jau būs atkarīgs no izskata vasarā ;)

ārpusi brauksim vēl skatīties vasara, jo saimniece vēl puķes stādīs uut. tad varēs redzēt kopējo skatu!

Kādas idejas Tev par šo muižu?

P
Peluks86 08.04.14. 20:41

Es ari esmu no Jelgavas un mums ari kāzas būs Upenieku muižā augustā;) fotogrāfs no Rigas, muzikanti no Aluksnes:) lielos vilcienos viss ir sarunats, sākot ar floristu un beidzot ar tiem pašiem muzikantiem, juvilieri. Laulību ceremonija būs Eliasa muzejā. Bijām ziemā kad rezervējām viesu namu, bilžu internetā nav daudz, pagaidam gruti saprast cik daudz vajadzēs dekorēt un puškot, bet saimniece ir ļoti laipna, viņiem ir vēl ziedu bizness līdz ar to par to pārāk nesatraucos, florists dekorēs tikai mūsu galdu, pārejo paši (nu tāda ir ideja pagaidām). Vel nevaram izdomāt kur lai taisa fotosesiju-varbut kādai ir idejas? Tepat Jelgavas apkaimē? :)

k
kristine_z 08.04.14. 21:10

Mums foto sesija bus pie fotogrāfa laukos -Tērvete ! Tēma - vecais šķūnis ! Par foto sesiju mums pašiem nav jādomā , jo to mums sakārtos un noorganizēts fotogrāfs ;)

Vai jau video sarunajat?

p
pecinja_pecinja 08.04.14. 23:31 | Kāzu datums: 20.06.2014

Mēs kāzas svinēsim Jelgavas pusē - kūku ceps ''Rozītes konditoreja'', galdu klās Svetlana Garā (ļoti labas atsauksmes par viņu, nodrošina ar salvetēm, galdautiem, un visiem nepieciešamajiem traukiem), Frizūra un make-up - Sannija Klasupa (www.sannystyle.lv), dekorācijas palīdzēs veidot Sandra Pilāte - visi šie cilvēciņi arī ir no Jelgavas

JulijaM 09.04.14. 00:59 | Kāzu datums: 18.07.2014

mandya-
domaaju ka atkariibaa ko njem bet mes njemam pa pilnu programmu man loti patiik kaa Alexejs taisa video tuuulin braukshu uz lv un ieveerteeshu garo filmu :) mums vinsh izmaksaas 600euro !! nav leeti bet prieksh sevis atminjai nezheeloju jo bija tikko gadiijums draugiem kas panjeema kaut kaadu video onkuli un tagad jau paartaisa video pie cita chala ... taa es negribu !!!

taatad :
Sviniibas: Upenieku muiža turpat kūka un ēdināšana viss cenmaa ieklauts cik sapratu
fotografs: Uģis Nagliņš
Video : Aleksejs Kelmans

Floristi: salons "Grieta" dzirdeejusi un lasiiijusi daudz atsauksmju un vinjiem vieglaak ja nosauc cenu cik esi gatavs teereet dekoraacijaam tad vinji pasaka ko var izspiest no shiis cenas !!!!

muzikanti:DJ + iespejams vigars un vladimirs bet veel svaarstos jo neesam lidz galam izdomaajushi bet vinji dzied 3 valodaas kas man buutu izdeviigi takaa mans toposhais un vinja gimene nesaprot latviski

Vadītāja: Jelena Ivanova (ieteikta man no pazinju puses un teikshu godiigi viss pagaidaam ir super loti pretiiimnaakosha ar savu programmu )

JulijaM 09.04.14. 01:10 | Kāzu datums: 18.07.2014

aaa un veel make up: salvija (no saldus vinja ir taa kas veic taas mini paarveertiibas varbuut zinat )
frizieris : mmmm itkaa atrast gaidu pagaidaam fotograafijas Bet ar nav fakts :))

kristine_z
man par dekoraacijaam ir taada dileema ko lai dara ja es gribu tur visu paarveerst ... tad man saskaitiija 1000euro bet man skiet ka tas ir paaaaaaaarak daudz ....
es taa pat kaa tu biju ziemaa un iisti nezinu kaa ir vasaraa kur vajag akcenmteet un kur nee !!!!
mans plaans : takaa mums buus ceremonija pie viesu nama buus izkraashnots aaraa nedaudz taadaa vienaa stuuriitii un iekshaa .... domaaju par zaales griestu dekoreeshanu bet iisti veel nezinu ko lai dara jo esmu nopirkusi pomponus ... 60 gb domaaju vai nevajag vairaak nopirkt lai buutu maasa daudz bumbullu .... bettt es noteikti dekoreeshu kreesliu un uz galdiem ir aizrunaati pie florista martiiinii augstaas glaazes bet nju veel redzees ko mees nospriediis ar vinjaam tagad viss taa pa gaisu virmo !!!!ir veel paris ideju ko vareet no dabiigajiem liidzekliem izdomaat izdariit bet hmmmm baigi iznaaks maksaat :))

ehh bet tas taa iisumaa kadas idejas bet veel ne liidz galam to es tik daudz maz maijaa zinaashu :))

Kristiin tu njemsi TORTI no viesu nama un vai esi redzeejusi bildes un pagarshojusi ?!

aaa vel ko es tev varu ieteikt kaa es izdariiju ieej GOOGLE MAPs un atrodi viesuu namu kartee uzliec to cilveecinju uz shosejas un tad ar 3D vari aizbraukt liidz pat viesu namam ... tur tieshi vasara ir sfilmeeta :) takaa buus mazais priekshtats kaa pagalms izskataas .. ceru ka buus tik pat daudz un vairaak pukkes sastaadiitas :))

m
mandya 09.04.14. 12:49 | Kāzu datums: 09.08.2014

Skatījos, ka tai Sannijai labas cenas un tas, ka vēl izbrauc uz mājām. Kāzu rītā droši vien tāpat būs maz laika un labi, ja meistars var atbraukt uz mājām.

Es pati arī esmu Grietā floristiku hobija līmenī mācījusies - patika ļoti kā visas meistarītes tur strādā un darbus taisa, tiešām skaisti.

vai kādai nav jānomā šampanieša glāzes pēc ceremonijas? Varbūt kāda zina, kur var Jelgavā iznomāt?

L
Laasha 09.04.14. 14:55 | Kāzu datums: 16.08.2014

Es arī norezervēju Sanniju Klāsupu, dzirdētas labas atsauksmes..un jā. cena :)
Ļoooti daudz ko nepieciešamo sapirkos Kanclerā pa lētām naudām.Baigā izvēle tur :) Iesaku
Piemēram super dekors no kura var daudz ko uztaisīt dekorācijās - papīra doilies. Un aploksnes lētas.. ja ņem pa vienai 4 centi, ja uzreiz komplektu ar 10, tad 26 centi.
Un super action veikalā tagad atlaide dārza augu arkai, kuru var izmantot, kā ceremonijas arku vai vnk skaistu dektoru kāzās, apvijot ar ziediem utt. :)

Pati vēl neemsu izlēmusi par torti, kur ņemt... laikam jāiet runāt privāti. Bet kā tur ir ar tām cenām..mainās atkarībā no pildījuma protams, bet cik pa virsu vēl par dekorēšanu?

p
pecinja_pecinja 09.04.14. 20:44 | Kāzu datums: 20.06.2014

Nu par dekorēšanu Tev katrs konditors var sarēķināt savādāk - kāds uzliks astronomisku ciparu, cits kauna pratīsies un prasīs atbilstošu samaksu. Personīgi man kūka (7 kg) izmaksās ap 80 eiro - dekorēšana jau cenā iekļauta ;) Domāju, ka nav tik traki, reizēm paskaties kādā mājaslapā un tur mati ceļas stāvus ( dekors var izmaksāt tik pat cik kūka :D )
Tā kā, man šķiet, ka tas ir atkarīgs no tā ko Tu vēlies, cik tas ir ekskluzīvi vai sarežģīti un no cilvēku goda prāta...

JulijaM 09.04.14. 20:48 | Kāzu datums: 18.07.2014

cik tev viesi sanaak ? 7 kg kuuka?

p
pecinja_pecinja 09.04.14. 20:48 | Kāzu datums: 20.06.2014

Un vēl, ja Tev kāzas iecavā, tad varu ieteikt vienu kūku cepēju no tās puses, reiz viņa manam bērnam cepa kūku - bija ļoti garda un cena laba...nezinu gan vai kas ir mainījies pa šo laiku.

p
pecinja_pecinja 09.04.14. 20:50 | Kāzu datums: 20.06.2014

Mums būs ap 40 viesiem no kuriem 10 būs bērni, bet kūka paredzēta uz 50

m
mandya 14.04.14. 12:46 | Kāzu datums: 09.08.2014

Laasha
Es pasūtīju torti pie Daces no Ozolniekiem, 5kg torte izmaksā 75 EUR ar dekoriem, bet visus dekorus viņa pati taisa, nevis sūta tās plastmasīgās māksligās rozītes. Un arī kūkas augšējā stāva dekoru (figūriņas) taisa pati no šokolādes.
Par kūkas daudzumu - biju 3 konditorejās un visur uz 50 cilvēkiem sarēķināja 5-5,5 kg tortes. Tā kā mums būs ap 45 viesiem tad izlēmām ņemt labāk drusku vairāk uz tad tos 5 kg.

Silvā man kūkas dekorus sarēķinot sanāca, ka cena par dekoriem sastāda 40 % no kūkas cenas, kaut gan izvēlējos ļoti maz dekoru + viņi liek tās mākslīgās rozītes, nevis taisa paši. Kopumā uz tiem 5 kg atšķirība starp Silvu un Daci man sanāca pāris eiro (Silvā lētāk), bet Dace solījās uztaisīt dekoru pēc manām vēlmēm, bet Silvā tikai tādu pavisam mazu un vienkāršu dekoru. Vienīgais jāsaka, ka Silvā bija ļoti patīkama meitene, taču ar Daci arī visu viegli sarunāt. Izvēlējos šādu kūkas stilu, tikai ar violetām puķītēm