Kāzu plānošana
Par vedējiem un lieciniekiem
2 sievietes vedējmātes
tā nu kkā sanācis, ka topošajam īsti nav drauga, ko ņemt par vedēju un no manas puses arī nav.. tad nu izdomājām, ka varētu ņemt 2 man ļoti tuvas draudzenes par vedējmātēm un bez vīrieša iztikt, bet mammai šī doma makten nepatīk, arī draudzeņu mamma ir kategoriski pret to.. šo to jau varētu no precētajiem pāriem atrast un arī kādu līgavaiņa draugu dabūt, bet tie nebūtu tie cilvēku, par kuriem ir pārliecība, ka sagādās mums patiesi burvīgus mirkļus mūsu kāzu dienā vai ka tie ir tie īstie, ko gribas sev blakus redzēt.. varbūt ir kkas tāds, ko vnk neiedomājos, kādēļ mammas tā protestē? patreiz nerunāju par tradīcijām un māņticībām, bet par pliku faktu- 2 sievietes vedējmātes.
vai kādai tā ir bijis, varbūt ir būts tādās kāzās?
bet nevar jau zināt, kurā brīdī tfu-tfu-tfu kkas noiet greizi un vedēji izšķiras.. tā tak arī var būt. man jau liekas, ka katram cilvēkam ir savi tuvākie draugi, ar ko problēmas risina un bieži vien pat katrai broblēmai ir savs cilvēks, jo ne vienmēr viens cilvēks labi orientējas un māk palīdzēt visos dzīves brīžos.. es it kā piekrītu, ka vedēji pēc tradīcijām ir dzīves pamācītāji un tas ir forši, ja tādi cilvēki apkārt ir un ir ar mieru kļūt par vedējiem, bet mums kkā tādu nav.. vai arī mēs negribas viņus apgrūtināt, jo vedēju būšana ir pārāk smags darbs, lai to uzticētku jebkuram.
Tieši tā, jāseko savām domām, izpratnei un sajūtai. Jābūt 100% pārliecībai, ka tieši šādā variantā savās kāzās jutīsies labi. Jo biju vienu draugu kāzās, kur vedējmāte bija līgavas draudzene un vedējtēvs bija līgavas draugs un situācijās, kad kāzu viesi, protams jokojot sauca "vedējiem rūgts", tad radās pavisam neērtas un neveiklas situācijas, jo vedēji uz kaut ko tādu nebija gatavi un kautrējās iedot pat buču uz vaiga. Tas radīja tādu saspīlētu atmosfēru. Bet domāju, ja vedēji to visu būtu uztvēruši vieglāk un ar joku, attiecīgi izdomājot, kā varētu atspēlēties - kāzu viesiem jokdariem, tad kāzas būtu izvērtušās pat jautrākas un interesantākas
es gan ceru, ka mūsu gadījumā viesi nebūs tik stulbi, lai sauktu 2 vedējmātēm rūgts :D
es arī šovasar biju kāzās, kur vedēji bija labākie draugi katram no jaunā pāra puses un neprecēti savā starpā un vienā brīdī tas "vedējiem rūgts" aizgāja tik tālu, ka viņiem sauca biežāk rūgts nekā pašam jaunajam pārim, jo bija pārvērties par vakara prikolu un visi bija pārsmējušies, bet man smiekli nenāca, jo biju gatava piekaut visus, kas sauca nemitīgos "vedējiem rūgts".. vnk tracināja tas viss, jo negribētu būt vedēju vietā tajā brīdī, bet ar to diemžēl ir jārēķinās :(
bet rēķinies, ka tavās kāzās ar kādam tas var ienākt prātā!!! tici man, gan jau kāds iedzers glāzīti par daudz un gribēsies redzēt 2 sieviešu buču! par to vienkārši ir laikus jāpadomā un jāizdomā, ko viņām šādā situācijā darīt-vai nu bučot savus puišus, ja tādi ir līdz, vai dot vienkārši garu buču uz vaiga ar lielu mccc skaņu :D no situācijas jau vienmēr var iziet, bet lai nebūtu tajā brīdī kaut kas trauksmaini jādomā, tad par to ir vērts piedomāt laikus un norunāk kopīgi, ko šādā situācijā dara! man šķiet, ka tā ir ar daudzām lietām. to visu var īstenot, tikai īpaši īepriekš jāizdomā, ko šādās situācijās darīt, lai nebūtu neveiklu situāciju
nu tad katru kas izspļaus "vedējām rūgts", metīšu pār bortu un jau pēc pirmā peldošā būs izmācīti visi pārējie :)
bet vispār teikšu, lai visi pāri paši rāda, ko māk, nevis manām māsiņām liek bučoties! bet nu tikpat stulbi jau izskatītos, ja draudzeņu mamma ar savu brālēnu bučotos :D katrā gadījumā patreiz par to nesatraucos, tad jau redzēs kas un kā :)
no sadas situacijas varetu iziet dazados veidos (piekam, pec katra izsauciena var teikt un darit ko citu- sanak jautri):
lai viesi pasi maca bucoties- vispirms celas kajas tie, kas precejusies vairak par 25 gadiem un bocojas, tad tie, kas no 15-25, tad no 10-15, tad no 5-10, tad no 1-5, tad tie kas mazak par 1 gadu, bet vairak par 1 dienu un tad beigas jaunais paris.
var viesiem mest mazas konfektites un saukt, ka nav rugts
var teikt, ka vedeju nemaz nav! Ir tikai ligavasmasas
var bucot viena otru uz vaiga
var teikt- nododam stafeti tiem, kuri to loti, loti velas- un skupstas jaunais paris
ideja riktīgi forša! :) man patīk! orģināli! mans topošais vīriņš gribēja savus divus labākos draugus, bet beigās nosliecāmies pa labu manai labākajai draudznei un puiša labākajam draugam!
mūsu gadījumā arī nevarēs kliegt "vedējiem rūgts", jo vedēji nav pāris. tā kā pārsvarā būs tikai draugi, tad visi šo faktu zinās, tikai varētu tābūt, ka kāds prokola pēc kaut ko sāk teikt! :) :) bet nu tad ātri viņam iemetīsim ar cukura graudiņu, lai nomierinās! :) :) :)
bet ideja ir forša. vai nav vienalga, ko saka tavi vecāki vai kāds cits! tās ir TAVAS kāzas un tu dari tā kā tu gribi un jūti! :)
paldies par idejām un atbalstu :)
Kolēģe ar māsu savam jaunākajam brālītim bija kā vedējmātes...skaisti, ka vecākās māsas savu brālīti izved tautās :) (viņām abām gan bija vīri, kā ciemiņi, bet-galvenās bija māsas)
Manuprāt ideja par 2 vedējmātēm ir pat ļoti interesanta!!!:) Vismaz kaut kas citādāks nekā ierasta:)
tā kā mums vispār kāzās būs nedaudz citādākas kā lielākajam vairumam- sākot ar ceremonijas vietu un beidzot ar svinību vietu, tad domāju, ka 2 vedējmātes/liecinieces/līgavas māsas/organizatores vienalga kā saucam būs 99% tieši laikā, jo arī atrakcijas negribas diezko daudz.. tagad tik jāpanāk, lai māmmiņas samierinās un daudz neburkšķ :)
Nu re, tu jau pati visu izdomāji :) un sev atbildēji.
Man vienmēr prieks ,kad cilvēki nedomā šabloniski.. tās ir TAVAS kāzas.
lai izdodās!
mēs bijām vedēji liecinieki pārim ar desmit gadu stāžu, kaut gan paši neesam vēl precējušies un kopā esam 2.5 gadus!!!!
Domāju ka mūsu kāzās pa vedējiem lieciniekiem ņemsim manu māsu un mana mīļotā draugu, kas mums abiem ir tuvi cilvēciņi! Neviens precēts pāris neliekas tāds kas varētu ieņemt tradicionālā vedēja lomu - sniedz ideālas laulības paraugu!
mums vedējos bija draugi (viņš un viņa) , ne pāris, bet vienkārši no viena draugu bariņa, tā ka arī ne tradicionāli.
Manas kāzas, baznīcā liecinieki bija vīra vecāki un visu kāzu organizātori- VEDEJI bija divas pasakainas meitenes,mūsu abu māsas. Mums bija problēma, ka neviens laulāts pāris ko gribētu redzēt sev blakus nebija, vai negribēja uzņemties,vecāki, gribēja izbaudīt kāzas, tā kā izlēmām, viņus kā lieciniekus un māsas kā vedējmātes-kāzu organizātores,un ziniet tā bija pati labākā izvēle. Neviens tik daudz nebūtu ielicis enerģijas, naudiņu, darbu visā tapšanā ja ne viņas.....Nenožēloju neko.
brīnišķigi un vēl blonda un tumšmate :)
viņas nebija liecinieces, tādēļ, ka baznīca neļāva, vai citu iemeslu dēļ?
zinot BaibaV māsu, esmu pārliecināta, ka viss bija jauki :)
Man bija problēma izvēlēties liecinieci no 2 meitenēm [no līgavaiņa puses būs brālis], vilkām lozes, kura parakstīsies kā lieciniece, bet reāli laikam sanāk, ka būs 3 vedēji :)
Mēs pašā sākumā vēlējāmies, lai pie altāra blakus stāv mums laulāts pāris, tā kā noskatītais pāris nevārēja būt mums blakus un neviens nebija tāds ko gribējām, palūdzām vīriņa vecākus. Vai divas meitenes var būt kā liecinieces baznīcā - nezinu, bet pieļauju, ka problēmai nevaidzētu būt, kaut gan tas ir atkarīgs no mācītāja. Par manām vedējmātēm, kā jau teicu, izvēle bija pati labākā, viss līdz pēdējam sīkumam bija pārdomāts, viss noritēja bez aizšķeršanās, saksafons, baloži, karogs, viesumājas dekorācijas, ielūgumi, dzejolīši:)Un jā lapsinja999, tev taisnība, māsas darbs bija superīgs, starpcitu viņa taisīja kāzu ielūgumus un galda kartes, viņa tāda man māksliniece-datordizainere, ja kādai vaiga orģinālus un nedārgus, padodiet ziņu, iedošu tel, nr.:)
mums liecinieki baznīcā būs precēts pāris (mana draudzene ar vīru), jo pat pie baznīcas vārtiem ir pekarināts, ka lieciniekiem jābūt precētam pārim vismaz ar 2 gadu pieredzi.. :) Bet visu ļemmbasta daļu organizē mamma ar savām 3 draudzenēm - tā ka sanāk pat vesels bars vedējmāšu.. :))